Banánový chlebíček snad už zkoušel péct každý. Já až nyní, protože moje děti nemají rády banány. Dostala jsem recept na klasickou verzi, ale rozhodla jsem se upéct nízkosacharidovou variantu. Byl vynikající. I moje maminka, která zastává pouze českou klasiku si pochutnala.

Ingredience:

  • 4 bio vejce
  • 4 přezrálé banány
  • 2 pl arašídového másla bez cukru
  • 4 pl bio kokosové mouky
  • 2 pl kokosového tuku, másla nebo rostlinného oleje
  • 2 čl kypřícího prášku bez fosfátů
  • 1 čl sody
  • 1 čl vanilla bourbon extraktu
  • vlašské ořechy

Postup:

  1. Rozmačkáme či rozmixujeme si banány.
  2. Přidáme vejce, vanilkový extrakt, rozpuštěný tuk, arašíové máslo a promícháme.
  3. Začneme přisypávat sypké suroviny a opět promísíme.
  4. Banány byly skoro černé a velmi sladké, tak jsem nesladila. Můžete přidat roslinný sirup, med či nekalorické sladidlo.
  5. Nalejeme do formy na chlebíček, která je vymazaná máslem a vysypaná moukou nebo vyložená pečícím papírem.
  6. Navrch naskládáme ořechy (možno přidat i dovnitř).
  7. Pečeme na 170 – 180 stupňů cca 30 – 40 minut. Kontrolujeme špejlí.
  8. Necháme vychladnout, teprve poté krájíme.

Dobrou chuť