Na zahrádce nám dozrávají různé druhy ovoce. Ani nevím, které trhat, jíst a péct dřív. Tentokrát jsem vyzkoušela bezlepkový koláč s angreštem a navrch přidala ořechovou drobenku.

Ingredience:

  • 1 hrnek bio kukuřičné krupice
  • 3 hrnky teplé vody
  • 1/3 hrnku strouhaného bio kokosu
  • 1/3 hrnku nesýřených hrozinek
  • 3 lžíce rýžového sirupu
  • 2 lžíce slunčnicového nebo kokosového oleje
  • angrešt dle potřeby

Na drobenku:

  • hrst vlašských ořechů
  • hrst rýžových (nebo ovesných bezlepkových) vloček
  • 1 lžíce kokosového tuku

Postup:

  1. Do pekáčku nasypeme kukuřičnou krupici, na ní navrstvíme kokos a hrozinky
  2. V horké vodě si rozpustíme rýžový sirup, olej a špetku soli
  3. Celý rozvar nalijeme na krupici a poté dáme do trouby na 15 minut na 180 stupňů C
  4. Mezitím si připravíme angrešt a drobenku
  5. Vločky a ořechy rozmixujeme a poté promícháme se sirupem a olejem
  6. Po 15 minutách vyndáme korpus z trouby, měl by být kompaktní, ale ještě měkký
  7. Navršíme na něj angrešt a poté i drobenku
  8. Pečeme ještě dalších 20 minut, koláč necháme úplně vychladnout

Dobrou chuť