Lahodné cukroví na poslední chvíli. Pokud použijete správné suroviny, bude i zdravé. Příprava je velmi jednoduchá a vše je hotovo za pár minut. Bohužel je snězeno i během několika minut. Nestihla jsem po vychlazení ani vyfotit a bylo pryč.

Ingredience:

  • tabulka kvalitní bio hořké čokoláy – nejméně 70% kakaa (já použila 84%)
  • bio kokosový tuk nebo máslo (od oka – asi lžíce)
  • burákové máslo

Postup:

  1. Nad vodní párou rozpustíme čokoládu s kokosovým tukem nebo máslem a spojíme dohromady (tuk či máslo nemusíte přidávat – já jsem zvyklá, čokoláda je jemnější a lesklejší a lépe se s ní pracuje).
  2. Poté ji nalijeme do papírových košíčků, cca jednu lžíci do každého, celkem mi vyšlo 12 ks.
  3. Na čokoládu dáme lžičku burákového másla.
  4. Potom opět zalijeme čokoládou.
  5. Ozdobíme bukákovým oříškem.
  6. Dáme ztuhnout do mrazáku.
  7. Uchováváme v lednici, pokud je hned nespořádáme 🙂

Dobrou chuť