Lahodné cukroví na poslední chvíli. Pokud použijete správné suroviny, bude i zdravé. Příprava je velmi jednoduchá a vše je hotovo za pár minut. Bohužel je snězeno i během několika minut. Nestihla jsem po vychlazení ani vyfotit a bylo pryč.
Ingredience:
- tabulka kvalitní bio hořké čokoláy – nejméně 70% kakaa (já použila 84%)
- bio kokosový tuk nebo máslo (od oka – asi lžíce)
- burákové máslo
Postup:
- Nad vodní párou rozpustíme čokoládu s kokosovým tukem nebo máslem a spojíme dohromady (tuk či máslo nemusíte přidávat – já jsem zvyklá, čokoláda je jemnější a lesklejší a lépe se s ní pracuje).
- Poté ji nalijeme do papírových košíčků, cca jednu lžíci do každého, celkem mi vyšlo 12 ks.
- Na čokoládu dáme lžičku burákového másla.
- Potom opět zalijeme čokoládou.
- Ozdobíme bukákovým oříškem.
- Dáme ztuhnout do mrazáku.
- Uchováváme v lednici, pokud je hned nespořádáme 🙂
Dobrou chuť