Velká úroda cuket mě nutí vymýšlet a zkoušet další a další recepty. Co třeba lehkou italskou frittatu s cuketou, sýrem, šunkou a bylinkami. Vhodná jako snídaně, svačina nebo večeře, i pro low carb stravování.

Ingredience:

  • střední cuketa nebo 2 menší
  • 4 bio vejce
  • 1 mozzarela
  • šunka nebo slanina
  • plátkový sýr
  • parmazám či eidam na posypání
  • sůl, pepř, česnek, bylinky, které máte rádi (já použila bazalku)

Postup:

  1. Mladou cuketu nastrouháme na hrubo i se slupkou a necháme vypotit.
  2. Mozzarelu také nastrouháme či nakrájíme na malé kousky.
  3. Prošleháme vejce, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky, popř. prolisovaný česnek.
  4. Spojíme dohromady s cuketou.
  5. Pekáček si vyložíme pečícím papírem a polovinu směsi nalijeme do pekáče.
  6. Proložíme plátkovým sýrem, šunkou, zase sýrem a navrstvíme druhou část cuketové směsi.
  7. Na top nastrouháme např. parmazán, čedar, pecorino, eidam…
  8. Pečeme v troubě cca 45 minut na horkovzduch 180 stupňů C.

Dobrou chuť