Velká úroda cuket mě nutí vymýšlet a zkoušet další a další recepty. Co třeba lehkou italskou frittatu s cuketou, sýrem, šunkou a bylinkami. Vhodná jako snídaně, svačina nebo večeře, i pro low carb stravování.
Ingredience:
- střední cuketa nebo 2 menší
- 4 bio vejce
- 1 mozzarela
- šunka nebo slanina
- plátkový sýr
- parmazám či eidam na posypání
- sůl, pepř, česnek, bylinky, které máte rádi (já použila bazalku)
Postup:
- Mladou cuketu nastrouháme na hrubo i se slupkou a necháme vypotit.
- Mozzarelu také nastrouháme či nakrájíme na malé kousky.
- Prošleháme vejce, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky, popř. prolisovaný česnek.
- Spojíme dohromady s cuketou.
- Pekáček si vyložíme pečícím papírem a polovinu směsi nalijeme do pekáče.
- Proložíme plátkovým sýrem, šunkou, zase sýrem a navrstvíme druhou část cuketové směsi.
- Na top nastrouháme např. parmazán, čedar, pecorino, eidam…
- Pečeme v troubě cca 45 minut na horkovzduch 180 stupňů C.