Ještě jeden oveřený a výborný koláč, tentokrát s cuketou. Cuketa tam nejde poznat, ale pro “necukeťáky” se dá upéct bez přidání této zeleniny.

Ingredience

  • 200 g pšeničné hladké mouky
  • 150 g špaldové celozrnné mouky (většinou peču pouze ze špaldové)
  • 100 g čokoládových peciček
  • 100 g sušených brusinek
  • 100 g lískových oříšků (nebo jiných – vlašské či mandle)
  • 50 g kakaa (používám nepražené raw kakao)
  • 80 g kokosového cukru
  • 3 bio vejce
  • 100 ml ne/mléka
  • 230 g cukety
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 2 lžicky kypřícího prášku bez fosfátů
  • 1/2 lžičky soli

Postup

  1. V míse promíchejte obě mouky, kypřící prášek, kakao, sůl, cukr utřený s třemi žloutky a mléko či rostlinné mléko.
  2. Přimíchejte čokoládové pecičky, brusinky a oříšky.
  3. Nakonec vmíchejte slunečnicový olej, nahrubo nastrouhanou cuketu a tuhý sníh ze tří bílků.
  4. Pečte ve vymazané koláčové formě při 180 °C cca 45 minut.

Dobrou chuť