Minulý rok jsem zkoušela podle webu Jíme jinak Makové marokánky a letos Florentýnky. Obě cukroví jsou jednoduchá a prostě lahodná.
Ingredience:
- 100 g jemných ovesných bio vloček
- 200 g sušeného ovoce (dala jsem datle, goji, meruňky, rozinky)
- 100 g ořechů a senínek (kešu, mandle, vlašské, slunečnice, len, chia)
- 3 lžíce rýžového sirupu
- 1/4 lžičky bio sušené citronové kůry
- 250 ml rostlinného mléka
- špetka soli
Postup:
- Nasekáme si ořechy na hrubo a nakrájíme ovoce na menší kousky
- Do hrnce nalijeme mléko a sirup a dáme vařit na mírný plamen
- Přidáme vločky, ořechy, ovoce a ostatní a vše smícháme dohromady
- Uvaříme hustou kaši
- Poté tvrahujeme placičky na plech vyložený pečícím papírem
- Pečeme na 180 stupňů dokud nebudou okraje lehce hnědé
- Pokud chcete jednu stranu potřít čokoládovou polevou, rozpusťte hořkou kvalitní čokoládu ve vodní lázni nebo si vytvořte domácí (rozpustíme tuk, přidáme raw kakao a sirup)