Minulý rok jsem zkoušela podle webu Jíme jinak Makové marokánky a letos Florentýnky. Obě cukroví jsou jednoduchá a prostě lahodná.

Ingredience:

  • 100 g jemných ovesných bio vloček
  • 200 g sušeného ovoce (dala jsem datle, goji, meruňky, rozinky)
  • 100 g  ořechů a senínek (kešu, mandle, vlašské, slunečnice, len, chia)
  • 3 lžíce rýžového sirupu
  • 1/4 lžičky bio sušené citronové kůry
  • 250 ml rostlinného mléka
  • špetka soli

Postup:

  1. Nasekáme si ořechy na hrubo a nakrájíme ovoce na menší kousky
  2. Do hrnce nalijeme mléko a sirup a dáme vařit na mírný plamen
  3. Přidáme vločky, ořechy, ovoce a ostatní a vše smícháme dohromady
  4. Uvaříme hustou kaši
  5. Poté tvrahujeme placičky na plech vyložený pečícím papírem
  6. Pečeme na 180 stupňů dokud nebudou okraje lehce hnědé
  7. Pokud chcete jednu stranu potřít čokoládovou polevou, rozpusťte hořkou kvalitní čokoládu ve vodní lázni nebo si vytvořte domácí (rozpustíme tuk, přidáme raw kakao a sirup)

Dobrou chuť