Další z vynikajících makrobiotických receptů. Žádný přidaný cukr. Jen slaďoučké hruštičky.

Ingredience:

Těsto:

  • 500g špaldové nebo pšeničné celozrnné mouky
  • 200 ml vody nebo rostlinného mléka
  • 125 ml oleje
  • špetka soli

Náplň:

  • 8 hrušek nebo jablek
  • hrst rozinek
  • skořice
  • hrst vlašských ořechů

Drobenka:

  • 120 g jemných ovesných vloček
  • 30 g kokosu
  • 3 lžíce rýžového sirupu
  • 3 lžíce oleje

Postup:

  1. Všechny ingredience na těsto zpracujeme v misce na kuličku a dáme odpočinout na 30 minut do lednice
  2. Mezitím si na kostičky nakrájíme hrušky nebo jablka
  3. Hrušky, ořechy a rozinky zaprášíme skořicí a promícháme
  4. Těsto vytáhneme z lednice a prsty vtlačíme do pečícím papírem vyložené formy či pekáče na tenkou vrstvu s vyššími okraji
  5. Náplň rozmístíme na těsto
  6. Vytvoříme si drobenku a posypeme jí koláč
  7. Pečeme na 180 stupňů cca 20-30 minut

Dobrou chuť