Červenou řepu můžeme určitě zařadit mezi superpotraviny. Vyzkoušela jsem vynikající karbanátky z této suroviny.

Ingredience:

  • 5 ks červené řepy (cca 0,5 kg)
  • 3 lžíce sojové omáčky Tamari
  • 4 lžíce chia semínek
  • 4 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 hrnek vody
  • 1 hrnek pohankové / špaldové mouky
  • 1 stonek čerstvého rozmarýnu
  • 2 stroužky česneku
  • olej na potření

Postup:

  1. Do mísy nalijeme hrnek vody a přidáme chia, promícháme
  2. Oloupeme a nastrouháme na hrubo syrovou červenou řepu, přidáme do mísy
  3. Přidáme nasekaný rozmarýn, prolisovaný česnek a sojovku
  4. Nakonec přisypeme mouku, dobře promícháme
  5. Můžeme přidat 1 jedno vejce (veganská verze pouze s chia)
  6. Spojíme dohromady a vytvarujeme bochánky
  7. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, rozplácneme na karbanátky a potřeme olejem
  8. Pečeme cca 20 minut na 175 stupňů C, v průběhu pečení můžeme obrátit

Dobou chuť