Červenou řepu můžeme určitě zařadit mezi superpotraviny. Vyzkoušela jsem vynikající karbanátky z této suroviny.
Ingredience:
- 5 ks červené řepy (cca 0,5 kg)
- 3 lžíce sojové omáčky Tamari
- 4 lžíce chia semínek
- 4 lžíce slunečnicových semínek
- 1 hrnek vody
- 1 hrnek pohankové / špaldové mouky
- 1 stonek čerstvého rozmarýnu
- 2 stroužky česneku
- olej na potření
Postup:
- Do mísy nalijeme hrnek vody a přidáme chia, promícháme
- Oloupeme a nastrouháme na hrubo syrovou červenou řepu, přidáme do mísy
- Přidáme nasekaný rozmarýn, prolisovaný česnek a sojovku
- Nakonec přisypeme mouku, dobře promícháme
- Můžeme přidat 1 jedno vejce (veganská verze pouze s chia)
- Spojíme dohromady a vytvarujeme bochánky
- Dáme na plech vyložený pečícím papírem, rozplácneme na karbanátky a potřeme olejem
- Pečeme cca 20 minut na 175 stupňů C, v průběhu pečení můžeme obrátit
Dobou chuť