Všichni doma máme rádi tvaroh. Koláč peču pravidelně, protože je opravdu lehoučký jako vánek. Pozor, jeden kousek nestačí.

Pro “zdravejší” verzi je nutno vyměnit několik ingrediencí. Mouku použít celozrnnou, místo cukru sirup či Vaše oblíbené sladidlo, máslo nahradit kokosovým tukem a mléko použít obilné. Vyzkoušejte originál recept nebo různé varianty a dej vědět, jak Vám chutná.

Ingredience:

Těsto:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 0,5 prášku do pečiva bez fosfátů
  • 125 g změklého másla
  • 1 bio vejce

Náplň:

  • 2 měkké tvarohy
  • 1 hrnek mléka
  • 1 vanilkový puding
  • 1 bio vejce
  • osladit dle chuti

Postup:

  1. Všechny suroviny na těsto zpracujeme a vzniklé těsto namačkéme do koláčové formy. Tu můžete vymazat a vysypat moukou nebo použít pečící papír.
  2. Okraje vytáhneme do výšky cca 1,5 cm.
  3. Vyšleháme si tvarohovou náplň a nalijeme na korpus (ten nepředpékáme jako u křehkého těsta).
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi hodinku. Kontrolujeme špejlí.

Tipy:

Mezi těsto a tvarohovou náplň můžete dát meruňkovou marmeládu.

Do tvarohu se dá přidat rum nebo rumové hrozinky.

Dobrou chuť