Co zkusit přidat do cukroví trochu zeleniny. Například mrkev. A ta se zase krásně snoubí se zázvorem. Toto cukroví je křehké, lehce nasládlé a trochu pikantní, jak říká můj syn. Záleží na tom, kolik použijete zázvoru a zda je čerstvý nebo sušený. Vyzkoušejte a uvidíte, že Vám bude náramně chutnat.

Ingredience:

  • 200 g špaldové celozrnné mouky
  • 100 g pohankové mouky
  • 150 ml kokosového oleje (může být i jiný tuk, který rádi použiváte)
  • 80 g tmavého třinového cukru (nebo vyměntě za sirup)
  • 1 bio vejce
  • 1 velká mrkev
  • 1 lžička sušeného zázvoru (možno dát i utřený čerstvý)

Postup:

  1. Nastrouhejte mrkev na jemno
  2. Smíchejte nejprve suché ingredience, poté přidejte mokré a na závěr mrkev
  3. Vypracujte hladké těsto a nechte odležet
  4. Vykrajujte hvězdičky nebo jiné oblíbené tvary
  5. Pečeme v předehráté troubě na 170 stupňů C cca 15 min (až začne cukroví zlátnout)
  6. Na ozdobu posypte sušeným kokosovým či rýžovým mlékem

Dobrou chuť