Také Vám chutnají křupavé semínkové chlebíky či krekry z obchodu. Co si je zkusit vyrobit doma? Budete potřebovat jen semínka, nejlépe v bio kvalitě, vodu a koření.

Ingredience:

  • od každého jeden díl, např. malý hrnek
  • pohanka
  • sezam
  • lněné semínko
  • chia semínko
  • slunečnicové semínko
  • dýňové semínko (těch dávám trochu méně)
  • sůl
  • pepř
  • provensálské koření, chili, sušený zázvor a česnek (cokoliv co máte rádi)
  • přidávám i pár hořčičných semínek

Postup:

  1. Pohanku propláchneme
  2. Vše odměříme a nasypeme do mísy
  3. Přidáme několik hrnků vody, chia a len hodně nasáknou a zgelovatí
  4. Přidáme sůl, pepř, koření a bylinky
  5. Vše důkladně promícháme
  6. Necháme několik minut odstát, případně dolijeme vodu nebo naopak přisypeme semínka
  7. Poté přendáme na pláty sušičky vyložené pečícím papírem a uhladíme do tenké vrsty
  8. Ted už jen sušit na 42 stupňů dokud není chléb krásně křupavý
  9. Chléb sundáme z pečícího papíru a nalámeme do uzavíratelného boxu
  10. Skladujeme v chladu
  11. Chroupeme jen tak nebo například s pomazámkou či dipem (já připravila domácí tzaziky s vejcem)

Dobrou chuť