V sezóně třešní zkouším různé druhy koláčů, abych nepekla pořád dokola jen bublaninu. Tentokrát jsem pro Vás vyzkoušela koláč z jogurotvého těsta.

Ingreience:

  • 200 ml plnotučného jogurtu bio holandie
  • 1 bio vejce
  • 100 g třtinového cukru
  • 120 g špaldové mouky
  • špetka soli
  • vanilková esence nebo semínka z lusku
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 600 – 700 g třešní (pro hosty a malé děti vypeckovaných)

Drobenka:

  • 70 g másla
  • 70 g celozrnné mouky
  • 70 g třtinového cukru
  • 60 g ovesných vloček
  • špetka soli
  • lžička skořice

Postup:

  1. Připravte si třešně a drobenku klasickým způsobem
  2. Předehřejte troubu na 170°C
  3. Vymažte nebo pečícím papírem si vyložte větší dortovou formu (já použila průměr 28 cm)
  4. V míse smíchejte všechny ingredience na těsto a dobře promíchejte
  5. Rozetřete ho rovnoměrně na dno formy
  6. Posypejte jej třešněmi a na konec drobenkou
  7. Pečte při 170°C, až začne těsto zlátnou, přibližně 35 – 40 minut

Dobrou chuť