V sezóně třešní zkouším různé druhy koláčů, abych nepekla pořád dokola jen bublaninu. Tentokrát jsem pro Vás vyzkoušela koláč z jogurotvého těsta.
Ingreience:
- 200 ml plnotučného jogurtu bio holandie
- 1 bio vejce
- 100 g třtinového cukru
- 120 g špaldové mouky
- špetka soli
- vanilková esence nebo semínka z lusku
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 600 – 700 g třešní (pro hosty a malé děti vypeckovaných)
Drobenka:
- 70 g másla
- 70 g celozrnné mouky
- 70 g třtinového cukru
- 60 g ovesných vloček
- špetka soli
- lžička skořice
Postup:
- Připravte si třešně a drobenku klasickým způsobem
- Předehřejte troubu na 170°C
- Vymažte nebo pečícím papírem si vyložte větší dortovou formu (já použila průměr 28 cm)
- V míse smíchejte všechny ingredience na těsto a dobře promíchejte
- Rozetřete ho rovnoměrně na dno formy
- Posypejte jej třešněmi a na konec drobenkou
- Pečte při 170°C, až začne těsto zlátnou, přibližně 35 – 40 minut
Dobrou chuť